Anders Chokladprovning

ATT PROVA


Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här. Om du drar texten flyttas stycket på sidan.SMAKA TAR TID


Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här. Om du drar texten flyttas stycket på sidan.HOS DIG ELLER LOKAL DU HYRT


Stycken är de viktigaste byggstenarna för hemsidor. För att ändra innehållet i denna text dubbelklickar du bara här eller klickar på Redigera text. Du kan också ändra stilen här. Om du drar texten flyttas stycket på sidan.


Historia
Under 1999 var jag med på en längre utbildning inom mitt vanliga arbete. Utbildningen avslutades med en chokladprovning på Långholmens Värdshus. Ägarna av Vetekatten förevisade choklad av olika sorter och vi fick också smak dryck till dessa choklader. Sen den dagen har jag provat choklad av alla sorter, men de mörka ligger mig varmt om hjärtat.


Chokladprovning började jag med i vänskaps- och kollegiekretsar nästan omedelbart, allt för att nära mitt intresse och ge andra en trevlig upplevelse.

2007 besökte jag Valrhona i Tain-l'Hermitage och fick då (ännu mer) upp ögonen för vinets fantastiska värld. Det är nämligen så att i Tain görs inte bara fantastisk choklad, utan också några av världens bästa viner. I alla fall enligt de boende där.

Det var i 2007 som jag registerade denna webbsida och också registerade en enskild firma för att formalisera mina instaser.

Under åren har jag haft många olika provningar. Ett tag var möhippor en trogen krundkrets. Men allt från en familj till föreningar och företag har fått ta del av choklad (och ofta dryck).
Under pandemin så blev det naturligt nog nästan inga provningar, men det gav samtidigt en möjlighet att utprova digitala koncept som fungerat relativt bra.


Sedan nästan 10 år så provar jag också choklad varje måndag och lägger upp en video av det. Nu fortsätter resan i detta vindlande område. Kom med på den, vettja :)